14.05.2017

2017 YILI HAC HAZIRLIK SEMİNERİ

İl Müftülüğümüz 2017 yılı kura sonucu kayıt yaptıran hac ibadetini yapacak vatandaşlar için üç gün süreyle seminer düzenledi.

İl Müftülüğümüz Konferans salonunda düzenlenen seminer 08.05.2017 Pazartesi günü başladı. Kutsal toprakların hasretini çeken Hac yolcularına yapılması ve dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler aktarıldı. İl Müftü Vekili Yaşar Zengin Hac yolcularına yaptığı konuşmada, Hac ibadetlerinin Allahın(c.c.) bir daveti olduğunu ifade ederek, Duaların ve tövbelerin geri çevrilmeyeceği bir mekâna gidildiğine dikkat çekti. Üç gün boyunca devam eden seminer, alanında uzman Vaizlerimizin aktardığı önemli konuların akabinde Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen Doktorların sağlıkla alakalı dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları bilgilendirmeleriyle sona erdi.

İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Hac hazırlık seminerine İl Müftü Vekili Yaşar Zengin, Müftü Yardımcısı Ali ışık, Hac ve Umre Şube Müdürü Bünyamin Mırık ile Vaizler ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden Uzman Doktorlar katıldı.