14.05.2017

SOMUNCUBABANIN GÜLLERİ PROJESİ KAPSAMINDA GEZİ PROGRAMI

İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu "Somuncu Baba'nın Gülleri" projesi kapsamında 13.05.2017 Cumartesi günü Konya' ya bir gezi düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla yapılan gezi programında Konya'nın manevi ve tarihi mekanları ziyaret edildi. Gezi programında Uzmanlarımızın Rehberliğinde, Mevlana Celaleddin-i Rumi Türbesi ve müzesi, Şehitlik anıtı, Şemsi Tebrizi Türbesi ve Cami, Şerafettin Camii, Alaaddin Tepesi ve Alaaddin Camii gibi manevi atmosferin yaşandığı mekanlar ziyaret edilirken Sille Kasabası, Meram bağları ve Zazadın Hanı gibi tarihi mekanlarda tanıtıldı. Gezi sırasında Karatay Müftülüğü, Şifa yatılı Kız Kuran kursu görevlileri Annelere ikram bulundular. Geziye katılan anneler Türbe ve Cami gezilerinde manevi iklimi yaşadıklarını Sille Kasabası ve Zazadın Hanı görmekle de tarihi yeniden yaşadıklarını ve bundan dolayı da çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Program sonunda anneler böyle anlamlı bir gezi düzenledigi için İl Müftümüz Cemalettin Bal' a ve Aile Dini Rehberlik büro görevlilerine teşekkür ettiler.