21.08.2017

MUKADDES TOPRAKLARA DOĞRU 2. KAFİLE DE DUALARLA UĞURLANDI

İl Müftülüğümüz mukaddes mekânın özlemini çeken hac yolcularından 174 kişilik 2. Grup Hac kafilesini dualarla tekbirlerle uğurladı.

19.08.2017 Cumartesi günü saat 07.00 de İl Müftülüğümüzde düzenlenen uğurlama merasimi Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Programda İl Müftümüz Cemalettin Bal, Hac ibadetini yerine getiren kimsenin üzerindeki ihramın rengi gibi günahlarının da affedilip bembeyaz bir amel defteri ile döneceğinin hadisi şerifte beyan edildiğini ifade etti. Hac ibadetlerinin Allah'ın(c.c.) bir daveti olduğunu ifade ederek, Duaların ve tövbelerin geri çevrilmeyeceği bir mekâna gidildiğine dikkat çekti. İl Müftümüz Cemalettin Bal konuşmasının ardından dua ederek hacı adaylarının salimen gidip gelmelerini temenni etti. Hacı adayları yakınlarıyla helallik alarak tekbirlerle Havaalanına gitmek üzere yola koyuldular.