19.02.2018

LALELİ KURAN KURSUNDA ZEYTİNDALI HAREKATI ŞEHİTLERİNE HATİMLER OKUNDU

Laleli Erkek Hafız Kur’an Kursu ve Nuray Kaya İmam Hatip Orta Okulu işbirliği ile Afrin’de canla başla mücadele eden, şehit ve gazileri için 85 hatim ve dua programı yapıldı.
Aksaray İl Müftülüğümüze bağlı Laleli Erkek Hafız Kur’an Kursu ve Nuray Kaya İmam Hatip Orta Okulunda hafızlık yapan öğrenciler, Türkiye’nin güvenliği için Afrin’de savaşan kahraman askerlerin muzafferiyeti ve aziz şehitlerin ruhları için 85 hatim okundu. Programa İl Müftüvekili Yaşar Zengin, Müftü Yardımcısı Ali Işık, Din Hizmetleri Şube Müdürü Hayrullah Ekiz, Murakıp Mustafa Bülbül, Nuray Kaya İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Ahmet Anaz, Saadet Güney İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Yusuf Şahin, Hakkı Divanoğlu Orta Okulu Müdür Muavini Halit Yıldırım, Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Affan Başbuğ, Bilal Ağır, Onbeş Temmuz Orta Okul Müdür Yardımcısı Hasan Cahit Balıkçı, Laleli Erkek Kur'an Kursu hocaları, kurs öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an kursunda kılınan Cuma namazının ardından İl Müftü Vekili Yaşar Zengin Afrin için okunan Hatimlerin duasını yaptı. Yapılan duanın ardından konuşma yapan İl Müftü Vekili Yaşar Zengin Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne ve birlik ruhunun tüm ülkemizde diri tutulması gerektiğine  vurgu yaptı.  Bunun yanı sıra Mehmetçiğe selam gönderen hafızlar, onlara manevi destek olmak adına hatim okuduklarını ve her zaman dua ettiklerini ifade etti. Kendileri  küçük ama yürekleri büyük olan hafızlarımızın söylediği ilahilerle program sona erdi.