24.03.2018

REGAİP KANDİLİ’NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’nde Aksaraylı vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren camilere akın etti. Regaip Kandili, Aksaray’daki bütün camilerde coşkuyla kutlandı.

İl Müftülüğümüz 22 Mart 2018 Perşembe günü akşamı Regaib Kandili münasebetiyle program tertip etti. Program Karamanoğlu Ulu Camii görevlilerinin okuduğu aşr-ı şerif ve mevlidi şeriflerle başladı. Daha sonra vaazıyla gönüllere hitap eden İl Müftümüz Cemalettin Bal sözlerinde “İslam âlemi olarak halkımız arasında üç aylar diye isimlendirilen rahmet bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunuyoruz. Bu gece manevi mevsime girişimizin habercisi olarak Regaib Kandili’ ni idrak ediyoruz. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem, Recep ayına girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban Aylarını bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.” şeklinde dua etmiş ve bu kutlu zamanların önemine dikkat çekmiştir.  Dünyaya rağbet etmeye gerek yok, dünyanın peşinde koşmaya gerek yok aldanmayalım, kendimizi aldatmayalım. O yüzden bu gece Regaib kandil gecesi. Allah’a rağbet edelim Peygamberine rağbet edelim Kur’an’a rağbet edelim İslam’ın emirlerine rağbet edelim.” ifadelerini kullandı. İstifade edilen vaazlarının sonrasında İl Müftümüz Cemalettin Bal ‘ın duasıyla tövbe istiğfarda da bulunuldu.

Aksaraylı vatandaşların aileleriyle katıldığı manevi atmosferin ziyadesiyle hissedildiği Regaib kandili programı sonunda çeşitli ikramlarda bulunuldu.