12.04.2018

DİN GÖREVLİLERİ ARASI “KUR’ANI KERİM, HAFIZLIK, EZAN ve HUTBE YARIŞMASI”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler Haftası münasebetiyle din görevlileri arasında her yıl düzenlenen yarışmalar devam ediyor.

Bu yıl da “ Ezan, Hafızlık, Kur’an’ı Kerim’i güzel okuma ve etkili hutbe okuma yarışmaları” 11-12 Nisan 2018 tarihlerinde Müftülüğümüz Somuncubaba Okuma ve Sohbet Salonunda gerçekleştirildi. İl Müftümüz Cemalettin BAL' ın komisyon başkanlığında gerçekleşen yarışmada, din görevlileri büyük bir heyecan ile yarıştılar. Yapılan yarışmalar neticesinde, merkez ilçe ezan birincisi Hz. Ebubekir Sıddîk Camii Müezzin-Kayyımı Ahmet TOPRAK, Kur’an’ı Kerimi güzel okuma birincisi Karkın Köyü Camii İmam-Hatibi Adem AKTÜRK, Hafızlık birincisi ise İmam Hüseyin Camii Müezzin-Kayyımı Ekrem UÇAR ve etkili hutbe okuma birincisi Musa Çelebi Camii İmam-Hatibi Ali AKBAŞ oldu. İl Müftümüz Cemalettin BAL  yarışmaya katılan tüm görevlilere teşekkür etti. Merkez ilçe birinciliğini elde eden görevlilerimiz 10.05.2018 tarihinde yapılacak olan il finaline büyük bir heyecanla hazırlanıyor.

Din Görevlileri arası Kur’anı Kerim, Hafızlık Ve Ezan Yarışmasında İl Müftümüz Cemalettin BAL 'ın başkanlığında, İl Müftü Yardımcısı Ali IŞIK, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Hayrullah EKİZ, Vaiz Fatih KAYA, Uzman Vaiz Ali ERGİN, İ.H.L. Meslek Ders Öğretmeni Ercan GOSTAK ve Karamanoğlu Ulu Camii İmam-Hatibi İsmail AKBAŞ’ da görev aldı.