24.04.2018

ŞEHR-İ SÜLEHAMIZ, YENİ BİR KÜLLİYE DAHA KAZANIYOR

İlimizde ihtiyaç duyulan mahallelerde yapımı devam eden cami ve Kur’an Kurslarına büyük bir proje daha eklendi.

Merkeze bağlı Nakkaş Mahallesi Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu karşısında yeni cami ve külliye temeli atıldı. Hayırsever Hulusi ALTIN’ ın bağış yaptığı arsa üzerine yapılacak cami ve külliyesi için temel atma merasimi düzenlendi. 24 Nisan 2018 Salı günü Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesince tertip edilen program Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencisinin Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftümüz Cemalettin BAL Cami ve Kur’an Kurslarının hayatımızdaki önemine değindiği konuşmasında Külliyenin Şehr-i Sülehamız için din hizmetleri ve din eğitimi bakımından güzel bir kazanım olacağını ve mahallenin büyük bir eksikliğini gidereceğini ifade etti. Bu güzel projenin Aksaraylı Hayırseverlerin destekleriyle yapılabileceğini vurgulayan İl Müftümüz Cemalettin Bal, Cami ve Külliye nin ibtidasında katkı sağlayan hayırsever vatandaşları tanıtarak kendilerine teşekkür etti. Sonrasında tekbirlerle kurban kesildi ve dualarla temel atıldı. Program çeşitli ikramlarla son buldu.

Temel atma merasimine İl Müftümüz Cemalettin BAL ile birlikte T.D.V. Yönetim Kurulu Üyeleri, birçok kurum ve kuruluş amiri,  hayırseverler, öğrenciler ve mahalle sakinleri de katıldı.