27.06.2018

2018 YILI HAC HAZIRLIK SEMİNERİ

İl Müftülüğümüz 2018 yılı kura sonucu kayıt yaptıran hac ibadetini yapacak vatandaşlar için üç gün süreyle seminer düzenledi.

Müftülüğümüzün yanındaki Cemalettin-i Aksaray-i Camii’nde düzenlenen seminer 26 Haziran 2018 Salı günü başladı. Laleli Erkek Hafız Kur’an Kursu Öğreticisi Ramazan ÖZMEN’in Kur’an’ı Kerim tilaveti ile açılan programda kutsal toprakların hasretini çeken Hac yolcularına yapılması ve dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler aktarıldı. Kutsal topraklara yapılacak yolculuğun sıradan bir seyahat olmadığını bilakis çok ulvi bir ibadet olduğunu vurgulayan İl Müftümüz Cemalettin BAL, bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti. Üç gün boyunca devam eden seminerde önemli konuların aktarılmasının akabinde Halk Sağlığı Müdürlüğünden gelen doktorların sağlıkla alakalı dikkat edilmesi gereken konular hakkında vatandaşları bilgilendirmeleriyle sona erdi.

İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Hac hazırlık seminerine İl Müftümüz Cemalettin BAL ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Ali IŞIK, Hac ve Umre Şube Müdürü Bünyamin MIRIK ile din gönüllüleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden Uzman Doktorlar katıldı.