08.01.2017

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANIYORUZ

İl Müftülüğümüz 08 Ocak 2017 Pazar günü Merkez Ulu Camiinde Sarıkamış Şehitlerimizi rahmet anmak için Sabah namazı buluşması düzenledi.

Sabah namazıyla başlayan programda Kuran kerim okundu ve salatû selamlar getirilerek dualar istiğfarlar edildi. İl Müftümüz Cemalettin Bal, gönüllere hitap eden sohbetlerinde Sarıkamış Şehitlerimizi rahmetle anarak ecdadımızın İslâm, vatan ve değerlerimiz adına nasıl birlik ve beraberlik sağladıklarına dikkat çekti. Konuşmasında şehitlik mertebesinin değerine değinen İl Müftümüz Cemalettin Bal, tüm şehitlerimiz için dualar etti.

Program sonrasında Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubemizin katkılarıylahazırlanan üzerinde bayrağımızın bulunduğu ve “şehitler ölmez” ifadesinin yer aldığı atkı ve bere hediyesi vatandaşlara dağıtıldı ve çorba ikram edildi.