14.04.2017

2017 KUTLU DOĞUM HAFTASI AÇILIŞI

İl Müftülüğümüz Merkez Karamanoğlu Ulu Cami önünde 14.04.2017 Cuma günü Kutlu Doğum haftası açılış programı tertip etti.

Program İl Müftümüz Cemalettin Bal’ ın 2017 Kutlu Doğum Haftasının ana teması olan “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” konulu vaazı ile başladı. Cuma namazının edasıyla kutlu doğum açılışı Ulu Cami Müezzini Mesut Karaarslan ile İmamı Azam Cami İmam Hatibi Kasım Biceğiz’ in karşılıklı selaları ve Ulu Cami İmam Hatibi Özgür Öztürk’ ün Kuranı Kerim tilavetiyle devam etti. Açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Cemalettin Bal, Peygamber Efendimizin güvenirliğine değindi. Programda Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş Grubu Kuran kursu Öğrencilerinin Fatiha süresini, Yasin Şerifi ezbere okumaları ve söyledikleri ilahileri ve şiir dinletileri yer aldı. Program sonunda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında okullar arası düzenlenen Hutbe okuma, Şiir yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi sonrasında vatandaşlara karanfil hediye edildi ve helva ikram edildi.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Kutlu Doğum Haftası açılış programına İl Müftümüz Cemalettin Bal ile birlikte Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Asü Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve birçok kurum amiri katıldı.