20.07.2017

DİNİ DEĞERLERİN İSTİSMARI VE MÜSLÜMANIN DURUŞU

İl Müftülüğümüz 19.7.2017 Çarşamba günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle "Dini Değerlerin İstismarı ve İstismar Hareketlerine Karşı Müslümanın Duruşu" konulu panel düzenledi. Aksaray Kültür Merkezinde İl Müftülüğümüzce düzenlenen Panel, Merkez Karamanoğlu Ulu Cami İmam Hatibi Özgür Öztürk’ ün Kuranı kerim tilavetiyle başladı. İl Müftümüz Cemalettin BAL’ ın başkanlığını yaptığı panelde ASÜ İslami İslamiler Fakültesi Öğ. Üyesi Yard. Doç. Dr. M. Sami Yıldız ve Yard. Doç. Dr. Mustafa Sarmış ile Müftülüğümüz Vaizi M. Fatih Yar konuşmalarını gerçekleştirdiler. Sonrasında 15 Temmuz Darbe girişiminde Yaralanan Gazi Abdullah Ökçe yaşadıklarını anlattı. Program sonunda İl Müftümüz Cemalettin BAL Konuşmacılara ve yapılan panelden istifade ettiklerini dile getiren davetlilere Teşekkür etti. Konuşmacılara ve Gazi Abdullah Ökçe ye verilen plaketler sonrasında program sona erdi.

Din görevlilerimizinde yoğun ilgi gösterdiği İl Müftümüz Cemalettin BAL’ ın başkanlığında yapılan Panel’e Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül ile Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk katıldı.