16.08.2017

MUKADDES TOPRAKLARA YOLCULUK BAŞLADI

İl Müftülüğümüz mukaddes mekânın özlemini çeken hac yolcularının ilk kafilesini dualarla tekbirlerle uğurladı.

16.08.2017 Çarşamba günü saat 11.00 de İl Müftülüğümüzde düzenlenen uğurlama merasimi Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, kısa konuşma yaptı. Akabinde İl Müftümüz Cemalettin Bal, Hac ibadetiyle ilgili yaptığı konuşmada, beyaz yolculuğa çıkıldığını ve bu yolculuktaki inceliklere dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladı. Hacıların mukaddes mekâna ulaştıklarında; şehitlerimize, gazilerimize, İslam coğrafyasına, vatanımızın, devletimizin huzuru ve selameti için ve aziz milletimizin birlik beraberlik içinde daim olması için dualar etmelerini ifade etti.

İl Müftümüz Cemaletttin Bal konuşmasının ardından dua ederek hacı adaylarının salimen gidip gelmelerini temenni etti. Hacı adayları yakınlarıyla helallik alarak tekbirlerle Havaalanına gitmek üzere yola koyuldular.