30.11.2017

"MEVLİDİ NEBİ" MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

Rebiül Evvel ayının 12’ nci gecesi 29 Kasım 2017 Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın sallallahu aleyhi ve sellemin Mevlidi Şerifi idrak edildi.

İlimizdeki tüm camilerimizde akşam namazına müteakiben aşrı şerifler ve mevlidi şerifler okundu, dualar edildi. Karamanoğlu Ulu Camiinde düzenlenen program okunan mevlidi şerif sonrasında İl Müftümüz Cemalettin Bal’ın sohbeti ile başladı. İl Müftümüz Cemalettin Bal, Mevlidi Nebi konulu sohbetinde, Mevlid Kandil’inin, bütün ahlâki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in (sav) tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adına bir fırsat günü olduğunu söyledi. İl Müftümüz Cemalettin Bal, Kur’an-ı Kerim'i ve Hz. Peygamber'in (sav) sünnetini daha iyi anlamaya, gönlü Kur'an'a ve sünnete açmaya çok büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve Salavat-ı Şerifelerin okunduğu, duaların edildiği programda, Mısır’ daki Menfur terör olaylarında hayatını kaybeden Müslümanlar ve şehitlerimiz ve dünyanın birçok yerinde zulüm altında olan Müslümanlarda dualarda unutulmadı. Aksaraylıların yoğun ilgi gösterdiği program, İl Müftümüz Cemalettin Bal’ın duası ile sona erdi.