16.02.2018

100 ÜCRETSİZ UMRE PROJESİ ÖĞRENCİLERİ DUALARLA UĞURLANDI

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray şubesi birlikteliğinde 150 kişilik gruptan oluşan Aksaray Üniversitesi öğrencilerine umre ziyareti için uğurlama merasimi tertip etti.

15 Şubat 2018 Perşembe günü Cemalettin-i Aksaray-i Camiinde kılınan ikindi namazının ardından İl Müftülüğümüzce düzenlenen uğurlama merasimi Atasayar Cami İmam Hatibi Osman Bedrettin Kaymakçı ‘nın Kur’an Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde İl Müftü Yardımcısı Yaşar Zengin, Aksaray Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Özçiftçi, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut ve Hayırsever vatandaşların 100 Umre projesi hakkındaki memnuniyetlerini dile getirdi. İl Müftümüz Cemalettin Bal, konusmasinda "Ben bu projenin çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Çünkü biz güzel ahlaklı, dindar, vatanını milletini seven, aslını ecdadını bilen ve onların yolundan giden gençlik istiyoruz. Bu gençliğin yetişmesinde de elbette bu tür projelere çok önem veriyoruz." dedi. Umre yolculuğunda 150 kişilik öğrenci kafilesine Manevi rehberlik edecek İl Müftümüz Cemalettin Bal, gönüllere hitap eden duaları sonrasında yaptığı veda konuşmasında ise projeye destek sağlayanlara, kurum ve kuruluşlara ve uğurlamaya gelen tüm vatandaşlara teşekkür etti. 150 kişilik öğrenci kafilesi için organize edilen uğurlama merasiminde sevinç ve özlem duyguları gözyaşlarına yansıdı. Aksaray İl Müftülüğümüzce ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesince tertiplenen, 100 Aksaray Üniversitesi öğrencisine Yarışmasız, Sınavsız ve Ücretsiz Umre imkânından faydalanan Öğrenciler, kutsal topraklara yolculuk etmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek böyle bir projeyi başlatan İl Müftülüğümüze ve destek veren tüm hayırseverlere kutsal topraklarda dua ile teşekkür edeceklerini söylediler. İl Müftümüz Cemalettin Bal’ in ve görevli Din Gönüllülerimizin Manevi rehberliğinde 150 Aksaray Üniversitesi öğrencisi 7 günlük umre programı için ayrıldıkları yakınları ile helalleşerek Salavat ve tekbirlerle havaalanına gitmek üzere yola koyuldular. Program da İl Müftülüğümüzce zemzem, hurma ikram edildi ve Türk bayrağı dağıtıldı.