10.03.2018

100 UMRE PROJESİ İLE UMREYE GİDEN ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELDİ

Yarışmasız, Sınavsız ve Ücretsiz Umre imkânından faydalanarak kutsal topraklara ziyaret yapan Aksaray Üniversitesi erkek öğrencilerle yapılan program akabinde kız öğrencilerle de buluşma gerçekleştirildi.

10.03.2018 Cumartesi günü İl Müftülüğümüz Somuncubaba Sohbet Salonunda düzenlenen buluşma programıyla kız öğrenciler bir araya gelerek yaşadıkları heyecan, duygu ve anılarını paylaştılar.  İl Müftü Vekili Yaşar Zengin, yaptığı konuşmasında Umre ibadetinin önemine değinerek bu imkanın Allah' ın bir daveti olduğuna da dikkat çekti. Öğrencilerle yapılan hasbihal sonrasında İl Müftülüğümüzün tertip ettiği 100 umre projesinden çok memnun kaldıklarını dile getiren öğrenciler, her insanın genç yaşta gitmesi gerektiğini, yapılan bu yolculukta manevi atmosferi ziyadesiyle yaşadıklarını ifade ettiler. Öğrenciler umre yolculuğunda ilgilerini esirgemeyen kafile görevlilerine hediyeler verdiler. Yolculukta yaşanılan hatıraların anlatıldığı sohbet programında çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

100 umre projesinden faydalanan kız öğrencilerin katıldığı sohbet programına İl Müftü Vekili Yaşar Zengin ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Ali Işık, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Mırık, Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörü M.Fatih Yar ve kafilede öğrencilerle ilgilenen Din görevlileri de katıldı.