20.03.2018

İLİMİZ YENİ BİR KUR’AN KURSU DAHA KAZANIYOR

İlimizde ihtiyaç duyulan mahalle ve kasabalarda cami ve Kuran Kursu inşaları devam ediyor. Laleli Mahallesinde İl Müftülüğümüze bağlı Laleli Erkek Hafız Kur’an Kursu karşısında yeni bir Kur’an kursu temeli daha atıldı.

Yeni yapılacak Kur ’an Kursu için 20 Mart 2018 Salı günü Müftülüğümüzce temel atma merasimi düzenlendi. Temel atma programı öncesinde İl Müftümüz Cemalettin Bal, Laleli Kız Kur’an Kursu öğrencilerini ziyaret ederek eğitimleri yerince inceledi ve öğrencilere yeni yapılacak kurs ile daha kaliteli bir eğitim hizmeti olacağının müjdesini de verdi. Öğrencilerle beraber Öğle namazını eda eden Sonrasında İl Müftümüz Cemalettin Bal, öğrencilere çeşitli nasihatlerle bulundu.  Temel atma merasimi Laleli Erkek Hafız Kur’an Kursu Öğreticisi Hafız Yusuf Dağ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Devamında hayırsever vatandaşların duygu ve düşüncelerine yer verildi. İl Müftümüz Cemalettin Bal, günümüzde Kur’an Kurslarının hayatımızdaki önemini anlatan bir konuşma yaparak her mahallede, semtte ciddi manada ihtiyaç olduğunu ifade etti. Akabinde Kur’an Kursunun yapımında katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür eden İl Müftümüz Cemalettin Bal, yaptığı dua ile Hacı Hanife Ceylan Kur’an Kursunun temeli için düğmeye bastı. Tekbirler ve dualarla Kurbanlar kesilerek inşaatına başlanılan Kur’an Kursu temel atma merasimi ikramlarla son buldu.

Temel atma merasimine İl Müftümüz Cemalettin Bal ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Ali Işık, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Hayrullah Ekiz, Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Mırık, Din Görevlilerimiz bazı kurum amirleri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.