03.07.2018

HAFIZLIK BÖLGE YARIŞMASI NEVŞEHİR’DE DÜZENLENDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Başkanlığımız bünyesinde görevli Hafız İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların katıldığı İç Anadolu Bölgesi Hafızlık Yarışması, Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde icra edildi. Yarışmaya; Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde, Aksaray, Sivas ve Yozgat İl birincileri Hafız Erkekler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali SARIKAYA yarışmanın Jüri Başkanlığını yaparken, Komisyon Üyeliklerini ise İl Müftüsü Yakup ÖZTÜRK, Müftü Yardımcısı Yaşar BOLAT, Ürgüp İlçe Müftüsü A. Muhammed ÇINAR ve Meslek Dersleri Öğretmeni Ahmet ÇELEBİ yaptı.

Yarışma öncesinde kurallar hakkında bilgiler verildi ve Yarışmacılar kur’a ile okuma sırasını belirledikten sonra, okuyuşlarını gerçekleştirdiler.

Puanların açıklanmasının ardından yarışmada birinci olan İlimiz Merkez İmam Hüseyin Camii Müezzin-Kayyımı Ekrem UÇAR, Türkiye Finali Yarışması’na katılmaya hak kazandı.

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini veren Vali İlhami AKTAŞ, yarışmaya katılan tüm yarışmacıları tebrik ederek,  başarılarının devamını diledi ve programın düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.