09.11.2018

ŞEHRİ SÜLEHA’ MIZ İÇİN YENİ KARARLAR ALINDI

Aksaray İl Müftüsü/Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bal,  TDV Şube Yönetim Kurulu Üyeleriyle Değerlendirme toplantısı yaptı.

8 Kasım 2018 Perşembe günü İl Müftülüğünde yapılan toplantıya İl Müftüsü/ TDV Aksaray Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bal başkanlığında Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Ağaçlı, Cemalettin Perek, Eyüp Dağdaş, Ahmet Kuzucu, Nail Dağ, Vefa Kırlı, Resul Kılıçoğlu, Bilal Coşkun, Emine Büşra Yılmazer, Yönetici İbrahim Dokazoğlu ve Muvazzaf Nuri Mehmet Düzgün katıldı.

Yapılan Değerlendirme toplantısında İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı ’nın organizesiyle Aksaray’ da yapılan hizmetler ele alındı. İzlenilen sunum sonrasında İl Müftüsü/ TDV Aksaray Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bal, yaptığı konuşmasında “ Şehri Süleha’ mız, Aksaray’ ımıza kaliteli hizmet sunmak için tüm personelimizle, Din görevlilerimizle çalışmalarımıza devam ediyor ve özellikle gençlerimize yönelik faaliyetlerimizi gün geçtikçe arttırıyoruz. Sizlerin de bildiği gibi 2018 yılı itibariyle Türkiye’ de bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz Ücretsiz ve Sınavsız 100 Umre Projesi kapsamında 5.000 e yakın Aksaray Üniversitesi öğrencisine ulaşarak, Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Dinim İslam” adlı İlmihal eserinin okunmasını sağladık ve geleceğimiz, gençlerimizle bir gönül köprüsü inşa ettik. Bu gençlerimizle iletişimimizi devam ettiriyoruz, Alanında Uzman Bayan Din görevlilerimiz, kız öğrencilerimizle ilgilenirken, erkek öğrencilerimizle de bizler ilgileniyoruz. Bu konuda düzenli olarak yaptığımız Sabah namazı buluşmaları, akşam sohbetleri, konferanslar gibi birçok aktivitelerimizin yanı sıra gençlerimizin ilgi odağı olacak bir Gençlik Merkezi için de projelerimizi de sürdürüyoruz. Çünkü bizim için bu çok önemli bir konu. Bizler yaptığımız faaliyetlerle ve Din hizmetleriyle; Dinini bilen, yaşayan, vatana düşkün, devletini ve milletini seven bir nesil istiyoruz.”  dedi.

Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu toplantı gündeminde çeşitli projeler hakkında fikir alışverişinde bulunulurken, yapılması planlanan çalışmalar hakkında da alınan kararlara imzalar atıldı. İl Müftülüğü hizmet binasına yapılan yenilikleri değerlendiren Yönetim Kurulu üyeleri, Aksaray için güzel hizmet olduğunu ifade ederek öncülük eden İl Müftüsü/ TDV Aksaray Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bal’ a teşekkürlerini ilettiler.

İl Müftüsü/ TDV Aksaray Şube Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Bal, toplantı sonunda yaklaşan Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını dileyerek Yönetim kuruluna destekleri için teşekkür etti.