14.04.2018

KARAMANOĞLU ULU CAMİİ’NDE MİRAÇ KANDİLİ

İl Müftülüğümüzce Miraç Kandili münasebetiyle Karamanoğlu Ulu Camiinde düzenlenen program coşkuyla kutlandı.

13 Nisan 2018 Cuma günü akşam namazından sonra düzenlenen Kandil programı Karamanoğlu Ulu Camii görevlilerinin Kur’an’ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okumalarıyla başladı. Sonrasında İl Müftümüz Cemalettin BAL, İsra ve Miraç konulu sohbetleriyle gönüllere hitap etti. Miraç hadisesinin vuku bulduğu Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için ne kadar önemli bir mekân olduğunu ifade eden İl Müftümüz Cemalettin BAL,  Peygamber Efendimiz’ in Miraca yürüme hadisesinden ve bizlere getirdiği hediyelerden de bahsetti. Büyük bir ilgiyle dinlenilen vaaz sonrasında okunan hatimlerin duaları yapıldı ve tövbe istiğfarda bulunuldu.

Miraç Kandili münasebetiyle düzenlenen programa aileleriyle gelen vatandaşlar Karamanoğlu Ulu Camii’ni doldurdu. Yatsı namazının edasıyla cemaate süt,  tatlı ve kandil simidi ikram edildi.