07.05.2018

ALAADDİN KEYKUBAT CAMİİ İBADETE AÇILDI

Aksaray’ın yeni ilçesi Sultanhanı’nda yapımı biten cami ibadete açılarak ilimize kazandırılmış oldu.

06 Mayıs 2018 Pazar günü Sultanhanı ilçesinde Alaaddin Keykubat Camii için düzenlenen açılış programına İl Müftümüz Cemalettin BAL’da katıldı. Program Merkez Cemalettin-i Aksaray-i Camii İmam-Hatibi Çapan ALTINDAL’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve sonrasında protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından İl Müftümüz Cemalettin BAL’ın yaptığı dua ile Alaaddin Keykubat Camii ibadete açıldı. Öğle namazı öncesinde İl Müftümüz Cemalettin BAL’ın Cami ve Medeniyet konulu vaazından sonra camiyi dolduran cemaatle birlikte öğle namazı eda edildi. Ardından yemek ikramıyla program son buldu. Açılış programı sonrasında protokol ile birlikte kurulma aşamasında olan Sultanhanı müftülük binasında da incelemelerde bulunuldu.

Açılış programına İl Emniyet Müdürü Ali KARABAĞ, Sultanhanı Kaymakam Murat KARASU,  Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri SOLAK ve Sultanhanı İlçe Müftü Vekili M.Fatih YAR'da katıldı.