28.06.2018

"CAMİDE ÇOCUK SESİ VATANIMIN NEŞESİ"

Müftülüğümüz 28 Haziran 2018 Perşembe günü Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” temasıyla 8 hafta süreyle eğitime devam edecek Yaz Kur’an Kurslarının açılış programı Cemalettin-i Aksaray-i Camii’nde gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Sn. Aykut PEKMEZ'in katılımlarıyla gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan İl Müftümüz Cemalettin BAL, Kur'an kurslarının önemine değinerek mevcut kurslar hakkında bilgi verdi. Ardından konuşma yapan Aksaray Valisi Sn. Aykut PEKMEZ, "Çocuklar hepimizin geleceği, çocuklarımızın vatanını milletini bayrağını seven dinine bağlı şekilde yetişmesi, hepsinin iyi bir meslek sahibi olması, dinimizi doğru bir şekilde öğrenmesi hepimizin amacıdır." dedi.

Mehmet Zahit Kotku Kur'an Kursu 4-6 yaş öğrencilerinin ilgileriyle devam eden program  sonrasında İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray şubesi tarafından Aksaray Valiliğinin desteği ile hazırlanan Eğitim Seti Vali Sn. Aykut PEKMEZ ve İl Müftümüz Cemalettin BAL tarafından öğrencilere hediye edildi.

4-6 Yaş Kur’an Kursları minik Öğreticilerinin velileriyke katıldığı Yaz Kur'an Kursları açılış programına Vali Sn. Aykut EKMEZ ile birlikte İl Müftümüz Cemalettin BAL, çok sayıda kurum amiri ve vatandaş katıldı. Program çeşitli ikramlarla son buldu.