19.07.2018

KARANLIK GECEDEN AYDINLIK SABAHA “15 TEMMUZ”

15 Temmuz yıldönümü münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızca yayınlanan genelge gereği “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” temalı çeşitli programlar tertip edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığından Aksaray ilimize teşrif eden İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Başkanlık Vaizi Yaşar Yaprak ve Ankara Yeni Mahalle İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Münevver Serim Güngör'ün teşrifleriyle  15 Temmuz Şehitlerimizi anma programları kapsamında 3 gün süreyle çeşitli programlar gerçekleştirildi.

15 Temmuz'un seneyi devriyesinde tüm kurslarımızda programlar tertip edildi. Laleli Yatılı Erkek Kuran Kursu, Geylani Yatılı Erkek Kuran Kursu, Fatımatüzzehra Yatılı Kız Kuran Kurslarında düzenlenen programlara öğrenciler ve veliler büyük ilgi gösterdi. Yatılı Kur'an Kurslarımızı ziyaret eden başkanlığımız irşad ekibi sohbetlerinde “Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele’’ ve “Din İstismarına Karşı Sahih Bilginin Önemi” konularına değindi. Cuma namazından önce Karamanoğlu Ulu Camii başta olmak üzere ilimiz genelindeki tüm camilerde "Din İstismarına Karşı Sahih Bilginin Önemi" konulu vaaz ve akabinde dualar yapıldı. Aksaray Valiliği başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile şehrin kanaat önderleri ziyaret edildi, 15 Temmuz’un önemi hakkında konuşmalar yapıldı. Yine özellikle 15 Temmuz şehitlerinin aileleri ziyaret edilerek tüm şehitlerimizin ruhlarına Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

14 Temmuz 2018 Cumartesi günü İlimiz Kültür Merkezinde Başkanlığımız irşad ekibinin konuşmacı olarak katıldığı Din görevlilerimize yönelik "Din İstismarına Karşı Sahih Bilginin Önemi" konulu panel düzenlendi.

15 Temmuz programları sonunda İl Müftü Vekili Yaşar Zengin, Atama 1 Daire Başkanı Dursun Ali Coşkun, Başkanlık Vaizi Yaşar Yaprak ve Ankara Yeni Mahalle İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Münevver Serim Güngör'e teşekkür etti.