16.02.2021

TDV'nin İyilik Konutlarına Ağaçören'den destek

Ağaçören'de başlatılan kampanya kapsamında, Suriye’nin İdlib bölgesinde mültecilerin soğuktan korunması için 1 adet briket ev inşa edilecek. Ağaçörenİlçe Müftülüğünce başlatılan kampanya kapsamında müftülük personellerinin katılımıyla 6.000 TL toplandı. Para, Suriye’nin İdlib bölgesinde briket ev yapılması için Türkiye Diyanet Vakfına gönderildi. ilçemizdekideki esnafların büyük ilgi gösterdiği vurgulandı. Ağaçören İlçe Müftüsü Resul ARICI “Hepimizin malumu olduğu üzere yıllardan beri Suriye’de bir iç savaş yaşanmakta. Yaşanan Sel Felaketi sonrası, fırtına oldu ve İdlib’deki kardeşlerimizin derme çatma o çadırları başlarına uçtu, evsiz kaldılar, yuvasız kaldılar. O çamurda, çaylakta, suların içerisinde o yavruların sağa, sola koşuşturmaları hiçbir zaman gözümüzün önünden gitmiyor" Açıklamalarında bulundu ve yardımda bulunan bütün esnaflarımıza teşekkür etti.