13.10.2016

Müftülük Tanıtım

İlçemiz Merkezi 2672 nüfuslu olup 4 mahalleden oluşmaktadır. İlçemize bağlı 2 belde ile 8 köy bulunmaktadır. İlçemiz Aksaray’a 45 km. mesafede olup, İlimizin tek turistik ilçesidir. İlçe Müftülüğümüzde taşra teşkilatına bağlı olarak 1990 yılında hizmete açılmış olup, şu anda Milli Emlak Müdürlüğüne ait Müftülük hizmet binasında faaliyetini sürdürmektedir.   Bina bodrum hariç üç kat olup zemin kat Müftülük hizmetleri için, birinci ve ikinci katlar ise lojman olarak kullanılmaktadır.

İlçemiz kuzeydoğusunda Gülağaç, güneydoğusunda Niğde İli Çiftlik İlçesi ve Aksaray İl Merkezi sınırları içerisinde yer almakta olup, İlimizin en gözde ve tek turistik ilçesidir. M.Ö. 2000 li yıllara kadar dayanan tarihi ile de birçok uygarlığa tanıklık etmiş ve barındırmıştır. İlçemizde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi ve Vadinin içerisinde birçok tarihi oyma kilise bulunmakta olup, dünyanın her yerinden turist gelmektedir. İlçe merkezimizde Manastır Vadisi bulunmaktadır. Vadinin içerisinde belirgin olan tarihi değer taşıyan yapım tarihi M.S. 385 yılı olan St. Gregorius Kilisesi şu anda Aşağı Mahalle Cami olarak hizmet vermektedir. İlçe merkezimizde mimari yapısıyla kendine has Güzelyurt (Gelveri Rum Evleri) mevcuttur.