11.03.2021

"On kıta bir Vatan İlelebet İstiklal" Resim ve Kompozisyon Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere ödülleri verildi. Öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile İlçe Müftümüz Oğuzhan AVCI dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Öğrencilerle yarışmanın anlam ve önemine binaen kısa ve verimli bir sohbetle sıcak bir ortam oluştu. İlçe Müftülüğü olarak yarışmaya iştirak eden bütün Çocuklarımıza teşekkür ederek başarılarının devamını dileriz.

KOMPOZİSYON 1. si Zehra MUTLU

SARIYAHŞİ Hacı Mehmet Cömert

Ç.P.A.Lisesi

ÖZGÜRLÜĞÜN SESİ

Her insan muhakkak bir gün son nefesini verir. Lakin kimi toprağa kimi de yüreklere gömülür. Mehmet Akif Ersoy yüreklere gömüldü. Kimi insanlar vardır, onlar gitse de izleri kalır kalplerde. Mehmet Akif Ersoy kalplerde iz bırakan oldu. Varlıkları silinse de geriye bıraktıklarıyla yer edip yüreklere dokunmayı başarırlar. İşte o insan Mehmet Akif ERSOY.

Başta İstiklal Marşı çınlarken kulaklarımızda gözümüzün önünde beliriyor Mehmet Akif Ersoy. Vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala biz Türk milletine umut olabilmesi gurur vericidir. Savaş yıllarında milletin yanında olması ve umutsuzluğa mahkum edilmiş bir milleti ayağa kaldırması ayrıca gurur veriyor. Çünkü asıl savaş insanın içinde başlar ve insan ümidini kaybedince savaşta kaybedilir. İşte Mehmet Akif Ersoy halkın umutlarını yeşertmiş ve milli iradenin sesi olmuştur. Milli irade de ulusun hiçbir baskı altında kalmaksızın fikrini ortaya oyması yani özgürlük değil midir? Bu millet milli iradesi çiğnendiği zaman Mehmet Akif’in hep şu aklımıza gelsin: ‘’Tükürün milleti alçakca vuran darbelere. Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere.’’ Biz de öyle yaptık. Milli irademiz için. Her şeyi yaptık ve özgürlüğümüze sahip çıktık. Çünkü kahramanlarla dolu bir millet bu kadar kolay pes edemezdi. Hele ki Mehmet Akif Ersoy gibi şairleri olan bir millete bu zillet yakışmazdı. Vatan uğruna şehitler verdiğimiz zaman Mehmet Akif’in şu sözlerine sığındık.’’Ne büyüksün ki konu kurtarıyor tevhidi. Bedir’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi.’’İşte bu sözler verdiğimiz şehitlerin acısını bir merhem gibi sarıyor. Zafer sonrasındaysa dudaklarımızda yine Mehmet Akif’in tüm yüreğiyle yazdığı İstilal Marşı yer alıyor. Al bayrağın dalgalanmasına gururla bakarken gür sesimizle söylediğimiz marşımız.

İşte Türk milletinin diğer milletlerden farkı da budur. Başta Mustafa Kemal gibi şairlerimiz de olmak üzere bizim ecdadımız can verdikten sonra bile milletine ilham olup tarih sayfalarına yeni zaferler yazdırabilir. Umudumuz daim,birlikteliğimiz kaim, zaferimiz ebedi olsun. Mehmet Akif Ersoy’un da deyişiyle ‘’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.