24.11.2018

"PEYGAMBERİMİZ(ﷺ) ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLMİŞTİR.!"

Güzelyurt İlçe Müftülüğü Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında 22 Kasım 2018 Perşembe günü program tertip etti.

Güzelyurt İlçe Müftülüğünce Selime Kasabası Hatice Dudu ve Ali Abay Kuran Kursunda düzenlenen program Kuranı Kerim tilavetiyle başladı. Selamlama konuşmasını Güzelyurt İlçe Müftüsü Osman Sağlam yaptı. Akabinde Mevlid-i Nebi sinevizyonu izlendi ve sahne alan 4-6 yaş Kuran Kursu minik öğrencilerinin ilahi ve duaları seyredenlerin yüzlerinde tebessümlere vesile oldu. Sonrasında Ashabı Kiram'ın Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve selleme duyduğu sevgisini ele alarak O'nun(ﷺ) hayatından örnekler veren İl Müftüsü Cemalettin Bal, "Peygamberimiz aleyhissalatü vesselam, Alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. O' na(ﷺ) duyulan sevgi, onun yaşantısıyla hemhal olmak için çok önemlidir. İslam ile müşerref olan Yesrip, Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellemin vesilesiyle İslam Medeniyetine sahip olmuş ve Medine ismini almıştır. İman ve islam davadır, fedakarlık ister , iman ve islam öyle bir davadır ki bir günlük değildir, son nefese kadar hiçbir şeye değişilmeyecek bir değerdir.!" dedi. Selime Beldesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Mevlid-i Nebi programı İl Müftüsü Cemalettin Bal 'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Güzelyurt İlçesi Selime Kasabasında düzenlenen, İl Müftüsü Cemalettin Bal’ın konuşmacı olarak katıldığı programa Güzelyurt İlçe Müftüsü Osman Sağlam, Selime Belediye Başkanı Turgut Yayatan, hayırsever Naci Abay, Din görevlileri ile birçok kurum amiri de katıldı. Program sonunda İl Müftüsü Cemalettin Bal, Din Hizmetleri ve Din Eğitimine yaptığı örnek katkılarını takdir ederek Hayırsever Naci Abay beye plaket takdiminde bulundu.