14.01.2019

ADRB’DEN “CAN YOLDAŞIM” PROJESİ

Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, din görevlisi personel eşleri hanımlar arasında tanışmak, kaynaşmak ve beraberliği diri tutmak amacıyla “Can Yoldaşım” adlı buluşma programı tertip etti.

“Can Yoldaşım” buluşma projesinin ilki 08 Ocak 2019 Salı günü İl Müftümüz Cemalettin Bal’ın eşi hanımefendinin katılımları ile gerçekleşti. İl Müftülüğümüz Somuncubaba Okuma ve Sohbet Salonunun ev sahipliği yaptığı program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı. Müftülük personel eşleri hanımlara yönelik yapılan programın ilk buluşmasında tanışmanın akabinde proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan İl Müftü Yardımcısı Raziye Bozova, “Din görevlisi eşi olmak son derece gurur vericidir. Onurlu olduğu kadar ciddi bir hassasiyet ve sorumluluğu da beraberinde getirir. Kürsüde hoca sadece kendisi bulunsa da toplum nezdinde ailesi ve aile yaşantısı ile dikkat çeker. Bu nedenle mesuliyetimiz büyüktür.” ifadeleriyle bilinçli aile bireyi olmanın önemine değindi.

Devamında İl Müftümüz Cemalettin Bal’ın eşi hanımefendi “Din Görevlisine Eş Olma Bilinci” adlı konuşmasıyla tecrübe paylaşımında bulundu. 4 ay süreyle devam edecek “Can Yoldaşım” konulu proje içeriğinde sohbet programları, anket değerlendirmeleri, cami bahçelerinin yeşillendirilmesi, Kuran Kursu ziyaretleri ve kültürel gezi aktiviteleri yapılması planlandı. Karşılıklı hasbihal ve güzel sohbetlerle devam eden buluşma programında çeşitli ikramlarda yapıldı.