03.01.2019

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE HAC SEVİNCİ

2019 yılı hac kuralarının çekilmesiyle kesin kayıt hakkı elde eden hacı adaylarının İl Müftülüğümüze gelmesiyle ilk gün yoğunluğu yaşandı.

Bu yıl ki Hac kurasına, kayıt yenileme ve ön kayıt yaptıran toplam 2 milyon 213 bin 835 kişi katıldı. Kura sonuncunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı. Kura sonuçları “www.hac.gov.tr” adresinden sorgulanıyor. Sonuçlar ayrıca hacı adaylarının cep telefonlarına SMS olarak gönderildi.

Kurada adı çıkanlar, 2-11 Ocak 2019’da “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilirler.

İlimiz genelinde 470 kişilik kontenjanla kesin kayıt hakkı kazanan adaylar daha önce tercih ettikleri konaklama türlerine göre belirtilen ücreti bankaya yatırıp İl Müftülüğümüz Hac ve Umre Hizmetleri bürosuna gelerek kayıt işlemlerini tamamlıyorlar.