02.05.2017

EZAN, KURANI KERİM, HAFIZLIK VE HUTBE YARIŞMALARI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlimiz Din görevlileri arasında her yıl düzenlenen yarışmalar bu yılda merkez Cemalettin Aksaray-i Camii’n de yapıldı.

Ezanı güzel okuma, Kuranı kerimi güzel okuma, hafızlık ve etkili Hutbe okuma yarışmaları İl Müftümüz Cemalettin BAL 'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirildi. Yarışma sonunda yapılan değerlendirmelerde Ezanı güzel okuma yarışmasında, İlimiz merkez birinciliğini Helvadere Yeni Cami imam hatibi Mehmet Resul Gümüş, Kuranı kerimi güzel okuma yarışması birinciliğini Cemalettin Aksaray-i Cami imam Hatibi Çapan Altındal, Hafızlık yarışması birinciliğini İmam Hüseyin Cami İmam Hatibi Ekrem Uçar, etkili Hutbe okuma yarışmasında ise Tevhid Camii İmam Hatibi Derviş Aykül birinciliği kazandı. İl Müftümüz Cemalettin BAL 'ın başkanlığında oluşan komisyonda, İl Müftü Yardımcısı Ali Işık, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Hayrullah EKİZ ile Vaizlerimiz de görev aldı.