10.03.2021

Yardım kamp

GÜLAĞAÇ MÜFTÜLÜĞÜMÜZ İDLİB’E 1 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ

Gülağaç İlçe l Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gülağaç Şubesi tarafından  25 Şubat 2021 tarihinde, “İDLİB İÇİN YOLUN İYİLİK OLSUN” adı altında düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 1 Tır Un ve kuru Gıda İlçemizden Aksaraya oradanda Suriye İdlibe Uğurlandı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, bölgede yaşam standartlarını daha iyiye ulaştırmak için büyük bir çalışma içerisine girmiştir. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı da, değişik adlar altında bir çok yardım kampanyası düzenlemiş, fedakar Türk halkının yardımlarını bölgeye ulaştırmıştır.

Son olarak İdlib kentinde, yağış sonrasında oluşan su baskınlarından ve soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenen, çadırları ve her türlü temel gıda ve ihtiyaç maddeleri sular altında kalan İdlib halkı için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından  “İDLİB İÇİN YOLUN İYİLİK OLSUN” adı altında yeni bir yardım kampanyası başlatılmıştır.

Bu kapsamda  Gülağaç İlçe Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Gülağaç Şubesimiz tarafından aynı ad altında bir yardım kampanyası başlatılmış, Yardımsever Gülağaç halkı Merkeziyle Kasabasıyla Köyü ile başlatılan bu yardım kampanyasına Kamu kurumlarıyla,Başta Kendi Gülağaç Müftülüğümüz Personeli olmak üzere en az 1 (bir) torba un parası ile  bağışda bulunmuş ve Belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, büyük bir teveccüh göstermiş ve destek vermiştir.