11.12.2018

2019 YILI HAC ÖN KAYITLARI BAŞLADI

Kutsal topraklara gitmek ve hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için hac kayıt heyecanı başladı.

İl Müftülüğümüzde yapılan yenilikler arasında yeni yerini alan Hac ve Umre Hizmetleri Bürosu, gelen hacı adaylarının dikkatini çekerek beğenisini alıyor. Halkımıza daha ferah mekan ve imkanlar sunan Hac ve Umre Hizmetleri Bürosu, Hac ön kayıtları için yoğun olmasına rağmen profesyonel ekip ve çalışma ile çok kısa sürede işlemleri yapıyor.

2019 yılında hacca ön kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar,
14 Aralık 2018 tarihine kadar T.C. kimlik numaraları ile önkayıt ücretlerini online olarak veya doğrudan anlaşmalı bankalara​yatırdıktan sonra internet ortamında (www.hac.gov.tr) veya il/ilçe müftülüklerine ön kayıt başvurularını yapabililiyor.
Kayıt işlemlerini tamamlayan vatandaşların gözü ise kura nın çekileceği güne çevrildi, dua ve heyecanla bekliyorlar.

Daha önceki yıllarda kayıtlarını yaptıran vatandaşların kayıt işlemleri de Diyanet İşleri başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacağı açıklandı.