16.02.2021

AKSARAY MÜFTÜLÜĞÜMÜZ İDLİB’E 14 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ

AKSARAY MÜFTÜLÜĞÜMÜZ İDLİB’E 1 MİLYON 300 BİN TL DEĞERİNDE 14 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİ

Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi tarafından2 5 Ocak 2021 tarihinde, “İDLİB İÇİN YOLUN İYİLİK OLSUN” adı altında düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 1 Milyon 300 Bin TL değerindeki yardımlar, Aksaray Valisi Sayın Hamza AYDOĞDU, TDV Şube Hizmetleri ve Emlak Müdür Kemal Yorulmaz, Daire Müdürleri, Svil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ve Aksaray halkının katılımıyla bugün (16 Şubat 2021) İl Müftülüğü önünde düzenlenen törenle ve dualarla İdlib’e uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin GÜLLER:

“2011 yılından bu yana komşu ülke Suriye’de başlayan iç savaş sebebiyle bir çok kardeşimiz, canlarını kurtarmak için yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kalmışlar, dünyanın farklı ülkelerinde mülteci olarak yaşam mücadelesi vermeye başlamışlardır. Mazlumun ve mağdurun her zaman yanında olan, darda kalana kucak açan, zorda olana el uzatan Türkiye Cumhuriyeti devleti, sınırlarımız içinde misafir edip barındırdığı mülteciler yanında, kuzey Suriye’de bir güvenlik  koridoru oluşturmuş ve savaş mağduru kardeşlerimize yeni bir yaşam alanı hazırlamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, bölgede yaşam standartlarını daha iyiye ulaştırmak için büyük bir çalışma içerisine girmiştir. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı da, değişik adlar altında bir çok yardım kampanyası düzenlemiş, fedakar Türk halkının yardımlarını bölgeye ulaştırmıştır.

Son olarak İdlib kentinde, yağış sonrasında oluşan su baskınlarından ve soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenen, çadırları ve her türlü temel gıda ve ihtiyaç maddeleri sular altında kalan İdlib halkı için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından  “İDLİB İÇİN YOLUN İYİLİK OLSUN” adı altında yeni bir yardım kampanyası başlatılmıştır.

Bu kapsamda Yunus’un diyarı, Salihler şehri Aksarayımız’da da, sayın valimizin himayesinde ve önderliğinde 25 Ocak 2021 tarihinde, Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi tarafından aynı ad altında bir yardım kampanyası başlatılmış, Yardımsever Aksaray halkı başlatılan bu yardım kampanyasına Kamu kurumlarıyla, Belediyesiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, odaları ve borsalarıyla büyük bir teveccüh göstermiş ve destek vermiştir.

İki hafta gibi kısa bir süre içerisinde, 800 BİN TL nakit, 500 Bin TL değerinde de ayni olmak üzere toplam değeri 1 MİLYON 300 BİN TL’yi bulan yardımlar bugün, 14 TIR halinde, İdlib halkına ulaştırılmak üzere Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısına yolcu edilecektir.

Kampanya kapsamında gönderilen yardım tırlarımız şu malzemelerden oluşmaktadır.

PATATES-SOĞAN

2

KÖMÜR

3

UN

4

TEMEL GIDA PAKETİ

GENEL VE KİŞİSEL TEMİZLİK VE HİJYEN MADDESİ

SOBA

MUHTELİF (GIDA-GİYİM-TEMİZLİK-BATTANİYE VS.)

2

Kampanya kapsamında ayrıca toplam maliyeti 150 Bin tl olan 25 adet briket ev yaptırılacaktır.

Yunus’un diyarı, Salihler şehri Aksarayımız’da, İdlib için, Aksaray İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aksaray Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında, destek ve himayelerini esirgemeyen Aksaray valimiz sayın Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanımız sayın Evren Dinçer başta olmak üzere, kampanyaya katkı sağlayan tüm kamu ve kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, oda ve borsalarımıza, il ve ilçelerimizde büyük gayret gösteren her kademedeki Diyanet İşleri Başkanlığı personeline ve hayırsever Aksaray halkına canı gönülden teşekkür ediyor, yaptığımız yardımların cenabı hak katında kabul olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Törene katılan Aksaray Valisi Hamza AYDOĞDU:

"Yükü iyilik olanın yolu da açık olur. Bizler yüce bir dinin mensubuyuz. Dünya mazlumlarının yanındaki tek ülke Türkiye'dir. Alemi İslam'ın bayraktarlığını yapan ülke Türkiye'dir. Mazlumların dinine, diline ve ırkına bakmadan yardıma koşan Türkiye'dir. Bizler her zaman mazlumların yanında yer alırız. Hele ki bu mazlum komşumuz ise koşa koşa gideriz. Kış mevsimindeyiz, 5 milyona yakın insan, çoluk çocuk, kimi aç kimi susuz durumda. Bu insanları görmezlikten gelip sessiz kalamayız. Biz böyle bir millet değiliz.

İyilik Allah'ın her insana nasip etmediği büyük bir lütuftur. Salihler şehri Aksaray her zaman üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Önemli olan üşümek değil, yüreklere soğuğun düşmemesidir. İyilik her zaman kalpleri ısıtır. Aksaraylı vatandaşlarımız da Suriye'deki kardeşlerinin kalbini ısıtmak için harekete geçmiştir. İyilik yapanların yürekleri dört mevsimdir. Bu tırlarımıza yardım gönderen tüm vatandaşlarımı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller'in yaptığı duanın ardından yardım malzemelerinin yer aldığı tırlar, Suriye'ye doğru yola çıktı.