27.01.2023

Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla, İsveç'te İslam düşmanı Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verilmesine karşı Aksaray'daki tüm camiler ve Ulu Camiide sabah namazı buluşması düzenlendi.

İl Müftümüz Veysel Işıldar, Ulu Camiide Sabah namazı kıldırmasının ardından cemaate konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada kardeşliğimizin ve birliğimizin daha da pekişmesine vesile olacak sabah namazı programı gerçekleştiriyoruz. Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'e menfur ve çok çirkin bir saldırı gerçekleşti.
Kur'an'ı Kerim'de geçen şu ayet bizim için çok önemli "Ey iman edenler eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah'da size yardım eder ayaklarınızı sağlam bastırır" buyurur. onun için peygamber efendimiz, sahabeler ve bizim ecdadımız bunu hep düstur edinmiştir.

Bizim milletimiz Allah'ın dinine yardım etmek için herşeyin feda etmiştir. Kur'an-ı Kerim; tüm insanları cehaletten aydınlığa çıkarmak, insanları doğru yola götürmek, ve insanlığın dünya ve ahiret saadetini temin etmek için Yüce Allah tarafından gönderilen hayat rehberi ilahi bir kitaptır. Bu nedenle ona yönelik hiçbir saygısızlığın ve onun üzerinden yapılacak hiçbir provakasyonun kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.
İl Müftümüz Işıldar'ın Sabah namazı kıldırması, tesbihat, yağmur ve düşmanların ıslahı için dua yapması ile program sona erdi.