04.12.2023

Aksaray'da, İl Müftülüğümüz tarafından “Sabah Namazı Buluşması” gerçekleşti.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Karamanoğlu Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programda; Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve İl Müftümüz Veysel Işıldar, Aksaray Üniversitesinde okuyan gençlerle bir araya geldi.
Sabah namazını kıldıran ve ardından gençlere hitap eden İl Müftümüz Işıldar, sabah namazı buluşmalarının çok anlamlı olduğunu ifade etti.
Buluşmaya katılan gençlere teşekkür eden İl Müftümüz, "Genç olup da namaz kılmak, namazı eda etmek çok anlamlı. Bu genç yaşta, uykunun tatlı zamanında kalkıp namaza gelmek çok anlamlı ve çok güzel bir davranış. Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde, ‘Yedi sınıf insan vardır ki Allah’u Teala onları hiçbir gölgenin bulunmadığı (kıyamet) gününde Arş’ın gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan birisi de Allah’a ibadetle büyüyen gençtir.’ buyurmuştur. İnşallah gençlerimizin bu davranışı hayat boyu devam eder" dedi.

Valimiz ve İl Müftümüzün yanı sıra, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, Gençlik Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu, Manevi Danışmanlar; Derviş Aykül, Mahmut Tunçel, Dudu Özdemir, Fatma Zehra Atav, Üniversitede okuyan gençler ve vatandaşlar katıldı.
Namaz sonrası gençlere Aksaray Belediyesi tarafından çorba ikramında bulunuldu.