25.04.2024

Aksaraylı Hacı Adayları için “Hac Hazırlık Semineri ve Tanışma Toplantısı” Düzenlendi.

İl Müftülüğümüz tarafından 2024 yılı Hac Organizasyonunda kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için, “Hac Hazırlık Semineri ve tanışma toplantısı” düzenledi.

İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında konuşma yapan İl Müftümüz Veysel Işıldar 2024 yılında Aksaray’dan toplamda 510 kişinin kutsal topraklara gideceğini belirterek:

“Hac ibadeti takvanın en güzel göstergesidir. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen, dilleri, ırkları, renkleri farklı olan Müslüman kardeşlerimizle eşit olduğumuz ve takva dışında kimsenin kimseden bir üstünlüğü olmadığını gösteren bir ibadettir. Hac aynı zamanda meşakkatli bir ibadet olup sabırlı olmayı gerektirir.” İfadelerine yer verdi.

Sonrasında İl Müftü yardımcısı Mustafa Açıkalın tarafından hacı adaylarına hac süresince dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda "Hac Hazırlık Semineri" verildi.