30.04.2024

Taylandlı Genç Kadın Aksaray’da Müslüman Oldu

Aslen Taylandlı olan 36 yaşındaki Siyaphat Khamlak Aksaraylı Yavuz Pancarken ile evlendikten sonra zamanla İslam’a ilgi duydu ve Müslüman olmak istediğini beyan ederek Müftülüğümüze başvurdu.

Müslüman olmak isteyen Siyaphat için Müftülük makamında ihtida merasimi düzenlendi.

İl Müftümüz Veysel Işıldar böyle bir karar vermelerinden dolayı kendilerini tebrik ederek İslam’ın temel esasları hakkında kısa bir bilgi verdi. Sonrasında İl Müftümüzün rehberliğinde Siyaphat Khamlak kelime-i şehadet getirerek, gözyaşları ile Müslüman oldu.

Müslümanlığın ilk şartının Allah’ın varlığının ve birliğinin ikrar edilmesi ve bunun gönülden tasdik edilmesi olduğunun altını çizen İl Müftümüz Veysel Işıldar dua ederek İhtida belgesini takdim etti.

Merasim sonrasında İl Müftümüz Kur’an-ı Kerim, İlmihal ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar hediye etti.