23.05.2024

Aksaray’da ilk Hac Kafilesi Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının Hac Organizasyonuyla Aksaray’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları dualarla uğurlandı.

Hacı adayları ve yakınları, yatsı namazı ile başlayacak olan uğurlama merasimi için akşamın ilk saatlerinden itibaren İl Müftülüğü bahçesi ve Cemaleddin Aksarayî Cami önünde toplandılar.

Hep birlikte kılınan yatsı namazının ardından başlayan programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim Tilavet edildi. Ardından İl Müftümüz Veysel Işıldar kısa bir konuşma yaparak hacı adaylarını tebrik etti. Geçirecekleri müstesna zamanları en güzel şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşma sonrası yine İl Müftümüzün yaptığı duanın ardından hacı adayları, sevinç ve hüznün bira arada olduğu duygu dolu anlar yaşayarak yakınları ile vedalaşıp havaalanına doğru yola çıktılar.

Hacı adayları Medine’de 3-4 gün kaldıktan sonra umre ve hac ibadetlerini gerçekleştirmek üzere ihrama girerek Mekke’ye geçecek.