29.05.2024

İl Müftümüz Veysel Işıldar 4-6 Yaş Kur’an Kurslarının Mezuniyet Törenlerine Katıldı.

İlk olarak Mehmet Zahid Kotku 4-6 Yaş Kur’an Kursunun mezuniyet etkinliğine katılan İl Müftümüz, etkinliğe katılan velilere seslendi. 4-6 yaş Kur’an Kurslarının milli ve manevi değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirilmesindeki önemini hatırlatarak, iyi yetiştirilmiş çocukların anne babaları için bir hayır kapısı olduğunu vurguladı.

İl Müftümüzün konuşmasının ardından öğrencilerin yaptıkları gösteriler ve okudukları şiirler ile etkinlik devam etti.

Ardından İl Müftümüz, Merkez Kız İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen Hz. Hatice 4-6 Yaş Kur’an Kursu mezuniyet etkinliklerine katıldı.

Burada da kısa bir konuşma ile velilere hitap eden il Müftümüz; “Çocuk yetiştirmede anne babaya büyük sorumluluklar düşmektedir. Bu sorumluluk çocuğa güzel bir isim koymakla başlar ve dini değerlerle terbiye etmekle devam eder. Bu noktada 4-6 yaş Kur’an Kursları çok kıymetli bir hizmet yürütmektedir.

Bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınıza burada emanet bilinci ile sahip çıkılmaktadır. Bugün çocuklarınızın mezuniyetlerini gördüğünüz gibi Allah daha nice mürüvvetlerini görmeyi nasip etsin.” İfadelerini kullandı.

Mezuniyet programı 4-6 yaş gurubu çocukların gösterileri, şiir, sure ve dua okumaları etkinliklerinin ardından sona erdi.