26.01.2017

İdris KARAKAYA

İlçe Müftüsü

ÖZGEÇMİŞİ

01.01.1964 tarihinde Adana ili Pozantı İlçesi Karakışlakçı Köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, Lise Öğrenimini Adana İmam – Hatip Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Medine-i Münevvere İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.1996 yılında Harran üniversitesinde Yüksek Lisans (Master) tamamladı.

Niğde İli Altınhisar İlçesi Yakacık Kasabasında öğretmen olarak görev yaptı. Sonra Diyanet İşleri Başkanlığında Niğde, Nevşehir, Aksaray illerinde İmam-Hatip olarak görevini yürüttü. İhtisas (Müftülük) kursunu Kayseri’de bitirdi. 2006 yılında Gaziantep İli Araban İlçesinde vaizliğe başladı, Merkez İlçe Şehitkâmil’de görevine devam etti. Gaziantep Merkez İlçe Şahinbey’de Müftü Vekilliği, Gaziantep İl Müftülüğünde Stajer Müftü Yardımcılığı görevinde bulundu. 14.05.2010 tarihinde Bitlis Mutki İlçe Müftülüğüne İlçe Müftüsü olarak atandı. Buradaki hizmet süresince 10 adet cami inşaatı, 6 adet kur’an Kursu,1 adet Kur’an Kursu yatılıya dönüştürüldü. 2000 m2 gayrimenkulü, Vakfımıza kazandırdı. 7 adet cami onarımı yapıldı.

Mutki İlçe Müftülüğündeki 3,5 yıllık hizmet süresinde 2 farklı Kaymakamdan (3 Başarı Belgesi), 28.08.2013 - 2017 yılları arası Mersin Çamlıyayla İlçe Müftülüğü görevini yürüttüğü sırada (ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ) ,Mersin İl Valiliği tarafından (ÖDÜL), Karaisalı Kaymakamlığı tarafından (1 Başarı Belgesi), Adana Valiliği tarafından (1 Başarı Belgesi) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından (1 Başarı Belgesi) 12.11.2021 tarihinde Karaisalı kaymakamlığı tarafından (Üstün Başarı Belgesi) ile ödüllendirilmiştir, 07.12.2021 tarihinde Aksaray Valiliği tarafından (Başarı Ödülü) ile ödüllendirilmiştir. Müftü İdris KARAKAYA naklen atandığı Adana İli Karaisalı İlçe Müftülüğü görevini 30.01.2017-15.11.2021 tarihleri arasında yapmıştır. Naklen tayin olunduğu Aksaray İli Ortaköy İlçe Müftülüğü görevine 22.11.2021 tarihinde başlamış olup, halen ilçedeki görevine devam etmektedir.

İleri seviyede Arapça bilen Müftü İdris KARAKAYA, evli ve üç çocuk babasıdır.